Окръжна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Окръжна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Предадоха на съд жената, която прегази на заден баба във Вършец

Окръжна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против Д.С., привлечена към наказателна отговорност за осъществено от нея по несъобразителност закононарушение по член 343, алинея 1, б. „ в “, вр. член 342, алинея 1 от Наказателен кодекс.



Обвиняемата е дееспособен водач и има удостоверение за ръководство на МПС.
Около 12 часа на 05.02.2020 година дамата се качила в лек автомобил „ УАЗ “, пред дома си на ул. „ Република “ във Вършец. Задействала мотора на колата и потеглила на заден ход, за да направи маневра. Въпреки че била длъжна непрестанно да следи пътя зад ръководеното от нея транспортно средство, тя не направила това.
В същото време в региона на кръстовището минавала 80-годишната Д.П., която обвинената не видяла. Последвал удар сред задната част на автомобила и старата жена. Пострадалата паднала на пътното платно, а ръководеното от Д.С. транспортно средство минало през тялото ѝ. Обвиняемата усетила удара и спряла автомобила. Възприела случилото се и се обадила на телефон 112, с цел да заяви за произшествието.
Д.П. била превозена и настанена в болнично заведение. Въпреки извършеното лекуване дамата умряла вследствие породените ѝ при ПТП пострадвания.
Предстои делото да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР