Окръжна прокуратура-Ловеч внесе обвинителен акт и предаде на съд Начо

...
Окръжна прокуратура-Ловеч внесе обвинителен акт и предаде на съд Начо
Коментари Харесай

Прокуратурата установи над 60 нарушения за 6 месеца на участвалия в катастрофата с Ферарио Спасов

Окръжна прокуратура-Ловеч внесе обвинителен акт и съобщи на съд Начо Пантелеев от Лясковец, предизвикал злополуката, при която почина някогашният футболен треньор Ферарио Спасов. Повдигнато му е обвиняване за осъществено пътно нарушаване със доста превишение на скоростта.

" Не е било обезпечено нужното странично разстояние сред участниците, заплашил е другите транспортни средства. Деянието е с висока социална заплаха. Панталеев е позволил 60 фрапиращи нарушавания на пътя в границите на 6 месеца преди злополуката - карал е с над 100 км/ч, включително в обитаеми места. При два случая се е движил с 248 и 268 км/ч - излизайки от едно обитаемо място и влизайки в друго. В рамките на една година има 2 наказателни постановления и 10 електронна фиша, отвън упоменатите нарушавания ", обясниха от обвиняването.

Очаква се насрочване на разпоредително съвещание в идващия един месец. Петорна автотехническа експертиза сподели, че Пантелеев е карал със 75 км над допустимата скорост - със 165 км/ч.

Спасов почина на 11 ноември на пътя София - Варна, при конфликт сред два автомобила. Колата на Панталеев удря откъм гърба тази, ръководена от футболния експерт и той умира на място.

Водачът, предизвикал произшествието, бе арестуван, само че по-късно беше освободен, без прокуратурата да му отнеме шофьорската брошура. Повече от 40 часа след случая прокуратурата му взе свидетелството за правоуправление на МПС.

Впоследствие обвиняването против Начо Панталеев бе преквалифицирано като изключително тежко, което заплашва причинителя с от 5 до 15 години затвор. Той има и възбрана за овакантяване на страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР