Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми четири лица – Ю.К., 47

...
Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми четири лица – Ю.К., 47
Коментари Харесай

Задържане под стража за българин и трима чужденци, извършили контрабанда на 6 кг хероин за 423 930 лева

Окръжна прокуратура-Хасково притегли като обвинени четири лица – Ю.К., 47 година, турски жител, Ш.Б., на 50 година, български жител, В.Д., на 60 година, жител на Република Северна Македония, и М.А., на 49 година, холандски жител.

Причината за това е, че в съучастничество по сред си (Ю. К. и Ш. Б. като съизвършители, а В. Д. и М. А. като подбудители и помагачи) без съответно позволение са пренесли през границата на страната от Република Турция в Република България, високорисково наркотично вещество – хероин, с общо бруто тегло 6.522 кг, на стойност 423 930.00 лева, като предметът на контрабандата е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък - закононарушение по чл.242, ал.4, предл. 1 вр. ал.2, предл. 1 вр. член 20 от Наказателния кодекс.

Образувано е досъдебно произвеждане, следствието по което се води от Митница – Бургас.

На 8 май 2019 година, на ГКПП-Капитан Андреево, към 02.00 часа, от Република Турция в Република България, влезнал лек автомобил, марка „ Рено “, ръководен от обвинения Ш.Б., като негов сателит бил Ю.К. Лекият автомобил бил отклонен за щателна митническа инспекция. При осъществената такава се открило, че по телата на обвинените били укрити пакети, съдържащи прахообразно вещество. Такива пакети били открити и в купето на лекия автомобил. При тестване с полеви наркотест, прахообразното вещество реагирало на хероин.

Проведени са били процесуално-следствени дейности, при които били конфискувани лекият автомобил и откритото наркотично вещество.

В хода на извършеното следствие са събрани доказателства и за съпричастност на обвинените В. Д. и М. А., които са били арестувани в гр. Пловдив.

Стойността на конфискуваното наркотично вещество възлиза на 423 930 лв..

По искане на Окръжна прокуратура-Хасково, с Определение от 10.05.2019 година, Окръжен съд – Хасково е взел по повод и на четиримата обвинени мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Разследването по случая продължава, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР