Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем Борислав В., на 61 г.,

...
Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем Борислав В., на 61 г.,
Коментари Харесай

Хасковлията, който уби жена си от бой, вече е обвиняем

Окръжна прокуратура-Хасково притегли като обвинен Борислав В., на 61 година, за това, че предизвикал по несъобразителност гибелта на 38-годишната А. Т., в резултат на съзнателно нанесена тежка телесна щета, изразяваща се в непрекъснато общо разстройство на здравето рисково за живота.  Престъплението е по член 124 ал.1, вр. член 128 от Наказателния кодекс и се санкционира с отнемане от независимост от три до дванадесет години.

, след зародил битов скандал, който минал във физическа разпра, обвиненият нанесъл побой над потърпевшата, вследствие, на което на А.Т. била породена тежка телесна щета. Нанесеното й телесно увреждане било несъвместимо с живота и довело до летален за потърпевшата излаз. На 14.01.2018 година обвиненият подал сигнал за настъпилата гибел на А.Т., оповестиха от Апелативна прокуратура-Пловдив.

След констатиране на гибелта на А.Т. по случая е било формирано досъдебно произвеждане. В хода на следствието е бил осъществен оглед на местопрестъпление, конфискувани са материални доказателства, разпитани са очевидци, като е била назначена и съдебномедицинска експертиза.

Обвиняемият Борислав В. е бил арестуван от органите на Министерство на вътрешните работи за период от 24 часа, а след привличането му в качеството на обвинен на 15.01.2018 година, е постановено задържането за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения Борислав В..

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР