Окръжна прокуратура-Хасково привлече към наказателна отговорност 26-годишен румънски гражданин. На

...
Окръжна прокуратура-Хасково привлече към наказателна отговорност 26-годишен румънски гражданин. На
Коментари Харесай

Румънец се изправя пред Темида за контрабанда на злати бижута

Окръжна прокуратура-Хасково притегли към наказателна отговорност 26-годишен румънски жител. На Й.К. е повдигнато обвиняване за опит за нелегално преместване през границата на златни бижута, оповестяват от прокуратурата.

На 5 октомври 2024 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " дошъл рейс с румънска регистрация, пътуващ от Турция през България за Румъния. В него се намирали екипажът му, състоящ се от водач и стюард и девет пасажери. Те оповестили, че нямат артикули за обявление.

При последвалата инспекция на транспортното средство, митническите чиновници намерили укрити под шофьорската седалка пакети, съдържащи златни пръстени, гривни, огърлици, синджири, обеци и медальони, с общо тегло 688,21 грама. Експертиза посочила, че накитите са от 14-каратово злато. Стойността на бижутата се прави оценка на 89 467 лв..

Било открито е, че бижутата са благосъстоятелност на стюарда на рейса - 26-годишният румънски жител Й.К. От държавното обвиняване показват, че той укрил накитите за контрабандно да ги придвижи в Република България, а в следствие и в Република Румъния.

Контрабандните златни произведения са конфискувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане. На обвинения Й.К. е наложена мярка за неотклонение " парична гаранция " в размер на 3000 лв..
 Контрабанда на злато за над 100 000 лв. стопираха митничари на Граничен контролно-пропусквателен пункт
Контрабанда на злато за над 100 000 лв. стопираха митничари на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Малко Търново "

Накитите са открити в багажа на австрийка в лека кола на вход в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР