Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд разпоредител във воден

...
Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд разпоредител във воден
Коментари Харесай

Съдят разпоредител от аквапарка в Приморско за инцидетна, при който загина 18-годишно момче

Окръжна прокуратура – Бургас съобщи на съд разпоредник във воден атракцион, ситуиран в град Приморско, който е упрекнат за това, че по несъобразителност предизвикал гибелта на 18-годишно момче. Престъплението е осъществено на 08.08.2019 година То е квалифицирано по чл.123, ал.1, предл.2 от Наказателен кодекс.

По време на следствието е открито, че обвиненият е нарушил Наредбата за изискванията и реда за устройство, сигурността и техническите условия към оборудванията, поставяни в увеселителни обекти и Правилникът за ежедневна работа на разпоредители, предоставяйки опция на клиент да се спусне по пързалката „ Голямото цунами “, без да се увери, че потърпевшото момче е напуснало пързалката и е в сигурност.

Констатирано е също по този начин, че разпоредителят в атракциона не е забранил на потърпевшия и спусналото се след него момче да преминат през пързалката в погрешно състояние – легнали по стомах и с главите напред. В резултат от тези нарушавания, в средата на пързалката настъпил удар в региона на главите на двете момчета, от който последвала тежка черепно-мозъчна контузия на потърпевшия, довела до неговата гибел.

Окръжен съд – Бургас е насрочил съвещанието си за 26.01.2021 година, оповестиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Бургас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР