Окръжна прокуратура-Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу

...
Окръжна прокуратура-Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура-Благоевград вкара в съда земеделец, използвал фалшиви документи, за да получи субсидии

Окръжна прокуратура-Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против Е. Х. за осъществено от него закононарушение по член 248а, алинея 3, вр. алинея 2 от Наказателен кодекс.

Е. Х. е шеф и едноличен притежател на капитала на,, Е. “ ЕООД.

През м. май 2019 година записал компанията като аграрни производител в Интегрираната система за администриране и надзор на Държавен фонд „ Земеделие “.

Непосредствено по-късно подал заявление за подкрепяне по 9 схеми и ограничения за финансиране от фондове на Европейския съюз. Заявените от него 47 блока на земеделско стопанство (БЗС) били в региона на селата Драката, Каменица, Микрево и Палат, община Струмяни, с обща повърхност 72, 09 ха. Сред тях имало пасища, мери и ливади, обработваеми земи и такива със смесено прилагане.

Всички изискуеми документи обвиненият подал персонално в Общинска работа по земеделие, попълнил ги и подписал. Общият размер на дотацията за акция 2019, за която кандидатствала представляваната от обвинения компания, е 58 579, 47 лв..

След осъществяване на административни инспекции по заявката на претендента,, Е. “ ЕООД било открито, че за 39 БЗС с обща повърхност от 28, 2 ха (39, 13% от общата площ) няма географско покритие сред декларираните за подкрепяне площи и записаното правно съображение за прилагане. Вследствие на това по част от схемите и ограниченията било напълно отказано финансиране, а по други отчасти.

С дейностите си обвиненият Е. Х. показал погрешни сведения за ръководеното от него сдружение да получи средства от фондове, принадлежащи на Европейския съюз и предоставени на българската страна.

Предстои делото да продължи в съда.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР