Окръжна прокуратура–Благоевград приключи делото срещу Н. М., привлечена в качеството

...
Окръжна прокуратура–Благоевград приключи делото срещу Н. М., привлечена в качеството
Коментари Харесай

ОП-Благоевград съобщи: Условна присъда за бизнесдама представила неверни сведения за получаване на средства от еврофондове  

Окръжна прокуратура–Благоевград завърши делото против Н. М., привлечена в качеството на обвинена по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 248а, алинея 3, вр. алинея 2 от Наказателен кодекс.

Към м. октомври 2015 година комерсиалното сдружението на обвинената Н. М. било бенефициент по размер „ Модернизация на земеделските стопанства “ на Оперативна стратегия за развиване на селските региони за интервала 2007 година – 2013 година

На 15. 10. 2015 година обвинената, в качеството на притежател на компанията, показала погрешни сведения пред Дирекция „ Оторизация на заплащанията по използване на ограниченията за развиване на селските региони “ в гр. Благоевград. В „ Заявка за заплащане “ към контракт за финансово подкрепяне било посочено за осъществено заплащане от страна на бенефициента към изпълнителя на строително-монтажни работи в размер на 258 000, 01 лв. и 50 000 лв. на компанията, изготвила плановата документи при кандидатстване.

С дейностите си Н. М. целяла да получи 588 115, 26 лв. от фондове, принадлежащи на Европейския съюз - Европейски аграрни фонд за развиване на селските региони и предоставени на българската страна. Тази сума представлявала разликата сред цената на утвърдената финансова помощ в размер на 1 176 229, 26 лв. и изплатеното предплатено заплащане в размер 588 114 лв..

В хода на следствието е било открито, че посочените от обвинената в поръчката заплащания не били осъществени от бенефициента.

Н. М. се е признала за отговорна. Между отбраната й и Окръжна прокуратура–Благоевград е било подписано съглашение, което съдът е одобрил. Наложено й е наказване от 1 година „ отнемане от независимост “ с 3-годишен изпитателен период и санкция в размер на 3000 лв..

Определението на съда има последствията на влезнала в действие присъда.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР