Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

На съд за получено европейско финансиране чрез представяне на документи с невярно съдържание

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против П.К. за даване на погрешни сведения за приемане на финансиране от фондове на Европейски Съюз – закононарушение по член 248а, алинея 5, вр. алинея 2, прочие 1, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 05.09.2012 година, пред отдел „ Прилагане на схеми и ограничения за подкрепяне “ при Държавен фонд „ Земеделие “ в Областна дирекция в гр. Благоевград, обвинената К. показала заявление за подкрепяне с прибавен бизнес проект на Ц.А. – претендент бенефициент по размер 112 „ Създаване на стопанства на млади фермери “. Документите били подадени на съображение Наредба за изискванията и реда за даване на безплатна финансова помощ по Програмата за развиване на селските региони 2007 – 2013 година

В тях било заявено, че П.К. обработва парцел – равнища в местността „ Росевица “, с обща повърхност от 3 декара, включително култивиран краставици и угар. В реалност обаче тези сведения били погрешни, защото обвинената не обработвала този парцел и декларираните култури не били налични.

На съображение подадените документи, съдържащи посочените сведения, П.К. на 28.11.2012 година получила в началото заплащане по размер 112 в размер на 24 446 лв.. Тези средства били съфинансирани от Европейския земеделския фонд за развиване на селските региони и от националния бюджет на Република България.

Предстои наказателното произвеждане за непозволено получените от обвинената К. средства да продължи в съда, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР