Окръжна прокуратура – Враца съвместно с Агенция Митници дадоха брифинг

...
Окръжна прокуратура – Враца съвместно с Агенция Митници дадоха брифинг
Коментари Харесай

Митничари с голям удар: Задържаха над 100 кг марихуана на ГКПП Оряхово

Окръжна прокуратура – Враца взаимно с Агенция " Митници " дадоха брифинг във връзка дейности по следствие на контрабанда на марихуана през границата на страната.

Става въпрос за случай от 5 април в дребните часове на деня, когато на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Оряхово " митнически чиновници са заловили влекач с хладилно полуремарке с опиати, сподели Светослав Славчев, шеф сектор в Териториална дирекция Митница Русе, съобщи кореспондент на " Фокус " .

" Хронологията в резюме е следната: Товарният състав - влекача и мобилното полуремарке влизат празни, без товар на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Оряхово ". Там са селектирани на база рисков разбор и осъществяване на инспекция. На сътрудниците на пункта им е направило усещане, че в дясната страна над междинния палетоносач има капаче, което не би трябвало да е там. В тази връзка те желаеха подпомагане да ескортираме камиона до митническо бюро Видин ", сподели още Славчев.

" Открити са 95 пакета с канабис, които са били в хладилното полуремарке, което е било с двойно дъно. Щателната инспекция за съществуване на опиата е била осъществена, като той е открит на мястото на изолацията в полуремаркето. Наркотичното вещество е конфискувано незабавно, като пакетите са с тежестта от към 106-107 кг ", заяви представителят на окръжната прокуратура Елена Станева.

Влекачът е бил с две лица в него – водач и сателит и двамата са били водачи към компанията на която влекачът е благосъстоятелност. Повдигнати са им обвинявания и са арестувани до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе искане за непрекъснато задържане. Единият мъж е 48 години, а другия на 30 години, не са от Враца. Единият не е осъждан, а другия е оправдан.

Превозното средство е влезнало в страната от Румъния. Товарната комбинация е тръгнала от испанския град Тагона, като е била натоварена с авточасти, които трябвало да се разтоварят в Унгария. След това ТИР-ът се е движел празен, преди да го засекат с непозволения от закона товар от дрога.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР