Окръжна прокуратура – Видин проведе обучение съвместно с Националния институт

...
Окръжна прокуратура – Видин проведе обучение съвместно с Националния институт
Коментари Харесай

Окръжа прокуратура-Видин проведе обучение за прилагане на интегриран подход в защита на децата жертви

Окръжна прокуратура – Видин организира образование взаимно с Националния институт на правораздаването на тематика: „ Интегриран метод в отбрана на децата жертви. Възможности за използване на относимите интернационалните стандарти и Директива 2012/29/ЕС “.
То се провежда за смесена група обучаеми от органите на правосъдната власт в региона на Окръжна прокуратура – Видин, в това число Окръжен следствен отдел и Районната прокуратура, и от други способени институции в града - Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи, Регионална дирекция „ Социално подкрепяне “, Комплекс за обществени услуги за деца и фамилии.
Дискусионната форма на образованието обезпечи опция за продан на опит и положителни практики в обсъжданата тематична област.
Сред преподавателите в проведеното събитие бяха проф. доктор Нели Петрова-Димитрова - ръководител на Управителния съвет на Института по обществени действия и практики, Иваничка Славкова – заместник-председател на Окръжен съд – Варна, началник на наказателно поделение и Ваня Ненкова – административен началник, областен прокурор на Окръжна прокуратура – Видин.
Участниците в образованието дискутираха използваното национално законодателство и опциите за използване на интернационалните стандарти и Директива 2012/29/ЕС. 
Окръжният прокурор Ваня Ненкова показа опита и положителните практики в работата на прокуратурите в града, обвързвана със отбрана на децата жертви на локално равнище.
В рамките на образованието бяха разисквани правни и обществени аспекти при използването на интегриран метод в отбрана на децата жертви.
Обучението се организира по Договор № BGJUSTICE-2.001-0001 (рег. №93-00-94)/07.04.20 в осъществяване на план „ Съвременна образователна среда за съдии, прокурори, следователи и други представители на професионалната общественост “ реализиран с финансовата поддръжка на стратегия „ Правосъдие “ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР