Окръжна прокуратура – Велико Търново предаде на съд шофьор на

...
Окръжна прокуратура – Велико Търново предаде на съд шофьор на
Коментари Харесай

Дават на съд турски тираджия, убил мъж в катастрофа край Велико Търново

Окръжна прокуратура – Велико Търново съобщи на съд водач на ТИР, нарушил разпоредбите за придвижване, позволил злополука и по несъобразителност предизвикал гибелта на един човек, предадоха от обвиняването.

Внесен е обвинителен акт против 33-годишен турски жител, който при ръководство на товарен автомобил нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и с това по несъобразителност предизвикал гибелта на 41-годишен мъж и телесни повреди на 56-годишна жена.

Обвинението против Ю.М. е за това, че на 08.11.2023 година, движейки се от сeло Самоводене към Велико Търново с влекач марка „ Даф " и прикачено полуремарке, нарушил разпоредбите за безвредно движениепо пътищата. Той превишил оптимално допустимата за съответния пътен сектор скорост на придвижване от 70 км/ч., като при изискванията на мокра настилка се движил със скорост от 83 км/ч.

Напуснал своята пътна лента, като полуремаркето навлязло в лентата за насрещно придвижване и провокирал пътно-транспортно произшествие с движещия се против него лек автомобил „ Тойота ". При злополуката умрял П. П. – пасажер в лекия автомобил, а на лидера му К. Д. били породени междинни телесни повреди.

По искане на прокуратурата, Ю.М. е с взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража ".

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР