Окръжна прокуратура – Варна, внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Окръжна прокуратура – Варна, внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Двама братя от с. Градинарово, убили свой съселянин, се изправят пред съда

Окръжна прокуратура – Варна, внесе в съда обвинителен акт против двама братя от село Градинарово, умъртвили собствен съселянин. М.Р. и Я.Р. ще дават отговор за закононарушение по чл.116, ал.1, т.6, по отношение на чл.115, по отношение на чл.20 от Наказателен кодекс. Първият е притеглен към наказателна отговорност като причинител, а вторият – като помощник.

Убийството било осъществено на 14 август 2022 година в центъра на селото. Двамата братя се появили пред магазин за хранителни артикули и заведение, където се събирали доста поданици на Градинарово.

Търсели 54-годишен собствен съселянин, с който единият брат имал спор. В момента, в който двамата забелязали мъжа, той побягнал.

М.Р. и Я.Р. го подгонили, като Я.Р. съумял да го настигне и повали на земята. Започнал да го удря с крайници и ръце по тялото и главата, а в същото време М.Р. се доближил и намушкал мъжа два пъти в региона на гръдния панер.

Свидетели пробвали да разтърват тримата мъже, само че М.Р. заплашил с ножа си и тях. След което братята сами оставили жертва и се отдалечили от него. Въпреки опитите за помощ, 54-годишният мъж умрял в следствие от раните си.

Извършителите на действието били арестувани още незабавно от станалите очевидци на случилото се и били предадени на пристигналите на място полицейски чиновници.

Предстои делото против М.Р. и Я.Р. да бъде планувано за разглеждане в Варненския областен съд. Ако бъдат приети за отговорни всеки от тях може да получи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР