Окръжна прокуратура – София привлече в качеството на обвиняем гражданина

...
Окръжна прокуратура – София привлече в качеството на обвиняем гражданина
Коментари Харесай

Пресякоха контрабанда на 5 кг. кокаин


Окръжна прокуратура – София притегли в качеството на обвинен жителя на Турция Г.Я. за осъществено от него закононарушение по член 242, алинея 2 от Наказателен кодекс. Около 09,15 ч. на 30.09.2022 година на Митнически пункт Калотина дошъл товарен автомобил, пътуващ от Германия за Турция, оповестяват от пресцентъра на прокуратурата. 

Водачът му показал на митническите чиновници документи за транспортираната стока, като декларирал, че транспортира машини за автосервизи. Служители от Териториална дирекция Митница София селектирали товарната комбинация за щателна инспекция.

В кабината на влекача, след унищожаване на централен панел от таблото, във фабричната празнина инспекторите разкрили четири пакета, облепени с тиксо. Водачът им съобщил за още един, намиращ се в нишата на арматурното табло на автомобила.

Всички открити пакети съдържали бяло прахообразно вещество. При осъществен полеви наркотест то реагирало на кокаин. Общото тегло на предмета на закононарушението е 5 540 грама.

По време на оглед на местопроизшествието са били конфискувани пакетите, товарната комбинация, телефонни апарати и документи.

Изготвената експертна информация от лаборатория е удостоверила, че откритото вещество съставлява кокаин. То е с висока степен на риск за публичното здраве, заради нездравословния резултат от злоупотребата с него, неразрешено е за приложение в хуманната и ветеринарната медицина.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор привлеченият в качеството на обвинен Г.Я. е арестуван за период до 72 часа. С оглед съществуване на законовите предпоставки е импортирано в съда искане за взимане на мярка за неотклонение против него.

Разследването по досъдебното произвеждане за опит за контрабанда на наркотичното вещество продължава под управлението на прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР