Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Георги Б. и

...
Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Георги Б. и
Коментари Харесай

Трима, обвинени в грабеж и опит за убийство в Нова Загора, се изправят пред съда

Окръжна прокуратура – Сливен съобщи на съд Георги Б. и Георги Г. Те са подсъдими за това, че на 27 май 2017 година в Нова Загора, в съучастничество между тях лишили непознати движими движимости – 2 броя мобилни телефона със СИМ-карти на обща стойност 83 лева, от владението на мъж от  Нова Загора, с желание незаконно да ги присвоят, като използвали за това мощ и опасност.

Георги Б. и Георги Г. са подсъдими и за това, че на 16 юли 2017 година в Нова Загора, в съучастничество между тях и Димитър С., като подстрекател и помощник, създали опит съзнателно да умъртвят жена от Нова Загора, като действието е останало незавършено, заради независещи от дейците аргументи.

Окръжна прокуратура – Сливен съобщи на съд и Димитър С. Той е обвиняем за това, че на 16 юли 2017 година в Нова Загора, като подстрекател и помощник, в съучастничество с Георги Б. и Георги Г., в качеството им на съизвършители, съзнателно ги склонил и улеснил да извършат закононарушение по чл.115 от Наказателен кодекс, а точно да създадат опит съзнателно да умъртвят жена, като помагачеството се показва в обезпечаване на лек автомобил " Фолксваген Поло “, негова благосъстоятелност, употребен за предвижване при осъществяването на закононарушението, както и предоставяне на препоръки и премахване на пречки, посредством застраховане на региона на мястото на престъплението. Деянието е останало незавършено, заради независещи от дееца аргументи.

Подсъдимият Димитър С. е татко на подсъдимия Георги Г., а подсъдимият Георги Б. е техен другар. Съпругата на Димитър С. и майка на Георги Г. страдала от главоболие, световъртеж и нервно напрежение. Въпреки направените й медицински проучвания и мнението на медицински специалисти, че няма здравословен проблем, тя не се чувствала добре, продължавала да получава същите признаци. Подобни проблеми имала и нейната щерка. Подсъдимият Димитър С. и неговата брачна половинка били уверени, че тези здравословни проблеми се дължат на въздействието и " неприятната сила “, която била изпращана от техни роднини. Семейството схванало, че в Нова Загора живеела известна национална лечителка – потърпевшата. Решили,че потърпевшата може да помогне и да излекува брачната половинка на Димитър С.

Димитър С. и неговата брачна половинка почнали да посещават потърпевшата през м. май 2016г. След това почнали постоянно да я посещават, с цел да скапе магията и да отстрани " неприятната сила “. През май 2017г., потърпевшата се усъмнила, че дамата, която лекува страда от психическо заболяване и я уведомила, че не може да й помогне, защото има потребност от лекарска интервенция и я помолила повече да не я посещава. Семейството се ядосало, че потърпевшата отказала да лекува дамата и почнало да заплашва потърпевшата със разпра и да я наскърбява по телефона. Те решили, че потърпевшата освен не им оказва помощ, а също изпраща " неприятна сила “ до дома им в Котел. Тогава у Димитър С. и Георги Г. се породило предпочитание за отплата и те решили да пребият до гибел потърпевшата. Те се свързали с Георги Б. и го уговорили да отидат и дружно да пребият потърпевшата.

Около 01.00 часа на процесната дата, тримата подсъдими отишли пред дома на потърпевшата. Димитър С. обяснил на другите двама от кое място да обхванат, а той останал извън, с цел да подсигурява безпроблемното овакантяване на местопроизшествието. Преди да влезе в парцела Героги Г. поставил полицейска маска и взел полицейска палка, благосъстоятелност на татко му. Георги Г. и Георги Б. влезнали в къщата, само че не разкрили потърпевшата, а нейният наследник, който спял. Тогава двамата излезли и отишли при Димитър С., с цел да му кажат, че на са намерили задачата си. Димитър С. се ядосал на двамата, че не работят и още веднъж ги предиздвикал да влязат в парцела. Те се върнали и нанесли побой на спящия мъж, като лишили телефоните му.

След закононарушението тримата се срещали постоянно, а Димитър С. настоял да се върнат в Нова Загора и да пребият до гибел потърпевшата.

На 14.07.2017г., те решили да извършат побоя, само че били видяни и тествани от патрул на Министерство на вътрешните работи, което ги разубедило. Два дни по – късно, още веднъж след среднощ, те отишли пред къщата и повторили сюжета. Димитър С. останал извън, а другите двама подсъдими влезнали в парцела, само че преди този момент поставили маски с отвори на очите и взели дървена бухалка и полицейска палка. Възлезли в стаята на потърпевшата и й нанесли голям брой удари, които главно били в главата. След като се убедили, че дамата е в доста тежко положение двамата се върнали при Димитър С. и му споделили, че изпълнили задачата и че към този момент ще й е невероятно да прави " мръсотии “ от разстояние. Тримата се качили в колата и напуснали региона.

Окръжен съд – Сливен е насрочил съвещанието си за 03.07.2018г.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР