Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо

...
Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо
Коментари Харесай

Многократно осъждан с нова издънка в Раковски

 Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на Г.М., на 35 година, за това, че на 23 октомври 2020 година, в Раковски, при изискванията на рисков рецидив, е лишил сумата от 7,50 лв., бутилка уиски и електрическа резачка за дърва, всичко на обща стойност 87,50 лв., от владението на 72-годишен мъж от Раковски,с желание незаконно да ги присвои, като е използвал за това мощ и заплашване – закононарушение по член 199 алинея 1 т.4 вр. член 198 алинея 1вр. член 29 алинея 1 от Наказателния кодекс.

Около 22.00 часа обвиненият тръгнал към къщата на потърпевшия 72-годишен мъж, с цел да го ограби. Той прескочил солидната ограда на дома му, доближил се към входната врата, която била незаключена и влезнал в стаята на потърпевшия. Възрастният мъж се изплашил доста от появяването на обвинения. Той го попитал защо е пристигнал. Обвиняемият му споделил, че желае 10 лв., с цел да може да разбере къде си държи парите. 

Г.М. видял на печката оставени 2,50 лв. и ги взел. След това възрастният мъж протегнал ръка да си вземе от стола якето, където си държал парите, останали от пенсията. В това време Г.М. го видял. Той почнал да му дърпа якето. Двамата се сборичкали и от дрехата изпаднало калъфче с 90 лв. в него, само че те не го  забелязали.

Обвиняемият бил по-силен и издърпал якето. Намерил в джоба единствено 5 лв., които взел. Продължил да търси пари и в други облекла на потърпевшия, да рови под дюшека, да отваря чекмеджета в стаята. Докато тършувал из дома, възрастният мъж съумял да излезе на открито, с цел да потърси помощ. Обвиняемият не намерил други пари и заради тази причина напуснал къщата, като лишил бутилка уиски и електрическа резачка. За случая бил подаден сигнал в районно управление (на МВР) – Раковски и Г.М. бил арестуван малко по-късно. 

Обвиняемият Г.М. е осъждан неведнъж, като за последно е излязъл от пандиза през юни 2020 година Спрямо него е взета мярка за неотклонение " задържане под стража “. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи съвещание по делото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР