Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт по

...
Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт по
Коментари Харесай

Пиян като талпа пловдивчанин пробва да подкупи катаджии със златно кюлче

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт по бързо произвеждане по отношение на И.И., на 59 година, за това, че на 7 октомври 2020 година, в Пловдив, е направил опит да даде рушвет - един брой златно кюлче " Св. Николай Чудотворец “ с тегло половин грам, в защитна капсула, ведно със документ за достоверността и подаръчна кутийка, на обща стойност 99,90 лв., на длъжностни лица – двама полицейски чиновници от Трето районно управление (на МВР) – Пловдив при ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив, с цел да не извършат дейности по работа, а точно – да не му сформират акт по Закона за придвижване по пътищата, да не извършат дейности, свързани с откриване на закононарушение и да не го задържат – закононарушение по член 304а вр. чл.304 ал.1 вр.чл. 18 ал.1 от Наказателния кодекс, 

И.И. е предаден на съд и за това, че на 7 октомври 2020 година, в Пловдив, е управлявал лек автомобил, марка " Ауди “, с централизация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а точно – 2,27 на хиляда, открито по надлежния ред – с протокол за химическа експертиза  – закононарушение по член 343б алинея 1 от Наказателния кодекс.

На 7 октомври 2020 година, в Пловдив, двама полицейски чиновници с автопатрул правили обход в региона на Трето районно управление (на МВР) – Пловдив. Малко след 20,30 ч., на ул. " Васил Левски “, те спрели за инспекция лек автомобил " Ауди “, ръководен от обвинения И.И. Полицейските чиновници поискали документите на лидера, като И.И. им ги дал. При слизането си от автомобила той имал некоординирани придвижвания, мъчно стоял прав, подпирал се на вратата на колата, с цел да не падне.

Полицаите го попитали дали е използвал алкохол, като И.И. в началото мълчал, а по-късно декларирал, че бил изпил една бутилка водка. За да не му бъде формиран акт по Закона за придвижване по пътищата и да не бъде тестван с техническо средство " Алкотест Дрегер “, обвиненият в началото предложил " доста пари “ на полицейските чиновници, с цел да го пуснат да си върви. 

След като схванал, че дейностите по инспекцията им не престават, И.И. отишъл до автомобила си  и взел квадратна кутийка, съдържаща златното кюлче. Той се върнал при служителите на реда и им споделил: " Момчета, това злато ще ви го дам, в случай че би трябвало и пари ще ви дам, с цел да ме пуснете да си отивам “.

Служителите на Министерство на вътрешните работи не взели оферти подарък и уведомили неотложно дежурния проверяващ служител на реда. Обвиняемият И.И. бил задържа, като му е бил формиран акт и при осъществена химическа експертиза е открито, че управлявал автомобила с 2,27 промила алкохол. Бързото произвеждане е импортирано за разглеждане в Окръжен съд – Пловдив.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР