Окръжна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт спрямо С.Ш., на

...
Окръжна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт спрямо С.Ш., на
Коментари Харесай

Съдят мъж, причинил катастрофа с 2 жертви

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на С.Ш., на 50 година Той е предаден на съд за това, че на  20.06.2022 година, в с.Черноземен, обл. Пловдив, на кръстовище, при ръководене на моторно транспортно средство – лек автомобил, марка “Мерцедес ”, е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал гибелта на Г. Д., на 41 година, и на И. Д., на 69 година, и междинна телесна щета на М. Д., на 39 година, и казусът е изключително тежък – закононарушение по чл.343 ал.4 вр. ал.3 вр. ал.1 вр. чл.342, ал.1, вр. чл.2  ал.2 от Наказателния кодекс.

На 20 юни 2022 година, по пътя от гр. Карлово към гр. Пловдив, С.Ш. управлявал лек автомобил, марка „ Мерцедес “. Когато прекосявал през с. Черноземен, обл. Пловдив, подхванал изпреварване на няколко автомобила. В същото време на кръстовище товарен автомобил, марка „ Ивеко “, ръководен от потърпевшия Г.Д., подхванал завой наляво, като дал ляв мигач и понижил скоростта. С.Ш. се движел с по-висока от позволената за обитаемо място скорост. В последния миг подхванал маневра наляво, с цел да избегне удара, само че се блъснал в товарния автомобил, а по-късно в друга паркирана кола и спрял. От удара товарният автомобил се наклонил на лявата си страна. При пътнотранспортното произшествие е умрял лидерът на товарния автомобил Г.Д. и И.Д., пътуващ в лекия автомобил „ Мерцедес “. Ранен е бил М.Д., който също е пътуващ в лекия автомобил.

Според направената експертиза, съществена причина за произшествието е, че С.Ш. е управлявал лекия автомобил със скорост 135 км/ч., която доста надвишава оптимално допустимата за обитаемо място от 50 км/ч за пътни транспортни средства, както и че подхванал неразрешена маневра изпреварване.

Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР