Окръжна прокуратура – Плевен води досъдебно производство във връзка с

...
Окръжна прокуратура – Плевен води досъдебно производство във връзка с
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура - Плевен води досъдебно производство п ПТП със загинало дете и ранена жена

Окръжна прокуратура – Плевен води досъдебно произвеждане по отношение на настъпилото пътнотранспортно произшествие, при което загина5 годишно дете и пострада една жена. Досъдебното произвеждане е формирано по член 343, ал.4, вр. ал.3, б. „ б “ от Наказателен кодекс, за причиняване по несъобразителност на гибел на едно лице и междинна телесна щета на друго лице.

Инцидентът е станал на 23.10.2023 година, към 21:30 часа, на пътя гр. Плевен – гр. Долна Митрополия, след село Опанец. 30-годишен мъж, управлявайки лек автомобил „ Фолксваген “, при нахлуване в изострен десен завой губи надзор над МПС, напуща пътното платно в ляво по посоката на придвижването му и се удря в крайпътно дърво в дясната странична част. В автомобила са пътували още трима души:на предна дясна седалка – 30-годишен мъж, а на задната седалка – 5- годишно дете (единствено дете на водача) и 21-годишна жена. Детето, дамата и лидерът са били без защитни колани. При огледа на местопрестъпление е открито, че транспортното средство не е бил оборудвано с детско столче. В резултaтна злополуката на детето е породена черепно - мозъчна контузия, на дамата контузия на главата, а лидерът и пасажерът на предната седалка са с леки пострадвания. Детето е откарано в болница, където по-късно е умряло.

По формираното досъдебно произвеждане е осъществен оглед на местопроизшествието.

30-годишният лидер е пробван за съществуване на алкохол в кръвта, при което уредът е отчел централизация от2.33 промила. Взета му е кръв за здравно проучване. Направен му е тест за приложимост на опиати, резултатът от който е негативен. Притежаваното от лидера свидетелството за ръководство на МПС е отнето.

По делото следва да се разпитат очевидците, да сеназначават експертизи и да се събират други доказателства за определяне на аргументите, довели до пътният случай.

Действията по следствието продължава под управлението на Окръжна прокуратура – Плевен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР