Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Съдят непълнолетен за убийство на жена и за кражба на два автомобила

Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт против 16-годишен обвиняем за ликвидиране на 72-годишна жена, за влизане в непознато жилище, за кражба и за незаконно лишаване на два леки автомобила, благосъстоятелност на потърпевшата. Той е направил закононарушенията като малолетен, само че разбирайки свойството и смисъла на осъщественото и можейки да управлява постъпките си.

На 12.06.2022 година, към 03.30 - 04.00 часа, в град Ловеч, в околност „ Синан тепе “, обвиненият решил да отиде до къщата на потърпевшата, защото знаел, че тя има два автомобила, които желал да ръководи. Колите били заключени, по тази причина той влезнал в непознатото жилище, като използвал за това мощ и сръчност - скъсал мрежа за прозорец и се трансферирал през прозорец, водещ навътре в къщата.

Докато дамата спяла, той намерил в една от стаите и взел непознати движими движимости - мобилен телефон на стойност 295,20 лв., 50 лв. и двата контактни ключа за леките коли, които лишил от владението на потърпевшата, без нейно единодушие, с желание незаконно да ги присвои.

По същото време К.Д. се събудила. Тогава обвиненият съзнателно я умъртвил, като ѝ нанесъл удар с взет авансово, за тази цел, железен предмет в региона на главата, с което ѝ предизвикал черепно-мозъчна контузия, несъвместима с живота. Убийството направил за да бъде улеснено осъществяването на закононарушение – незаконно лишаване на два автомобила и да бъдат прикрити осъществени от него други две закононарушения - влизане в непознато жилище и кражба.

След това, обвиненият излязъл назад през прозореца и незаконно лишил непознати моторни транспортни средства – два леки автомобила „ Тойота Рав 4 ” и “Фолксваген Голф “, благосъстоятелност на К.Д., паркирани пред къщата, на обща стойност 6203 лв.. Обвиняемият отворил с откраднатите ключове колите, като управлявал в гр. Ловеч и с. Александрово първо единия от тях, а след това и другия.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР