Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе в съда обвинителен акт за

...
Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе в съда обвинителен акт за
Коментари Харесай

Съдят мъжа, спипан с хероин за над 950 000 лв. в кюстендилско село


Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе в съда обвинителен акт за закононарушение по чл. 354а, алинея 2, изр. 2, т. 4, вр. алинея 1, вр. член 29, алинея 1, б. „ а “ от Наказателен кодекс – нелегално държане на наркотични субстанции за разпространяване в изключително огромни размери.

В качеството на обвинен по делото е привлечен К.М. (на 52 години). Деянието е осъществено от него при изискванията на рисков рецидив. Обвиняемият К.М. е неколкократно осъждан, включително за нелегално държане на наркотични субстанции за разпространяване. Освободен е от пандиза през 2020 г. През м. юни 2021 година в органи на Министерство на вътрешните работи постъпила оперативна информация с висока степен на меродавност, че К.М. държи наркотични субстанции и приготвя тяхната контрабанда за Република Северна Македония. 

Незабавно била основана организация за осъществяване на инспекция на място за разстройване на възможния трафик. На 18.06.2021 г. полицаите подхванали обход на местността към къщата на К.М. в с. Коняво, община Кюстендил, където той живеел. Изчакали появяването му в прикритие. Мъжът бил арестуван същия ден след слагане на цялостен туристически сак в автомобил, ръководен от друго лице. След изземването и отварянето му в него били открити 29 броя пакети, обгърнати в тиксо, съдържащи бежово и кафяво прахообразно вещество. При изработен полеви наркотест то реагирало на хероин.

В хода на формираното досъдебно произвеждане е била направена физикохимическа експертиза, която откри типа на наркотичното вещество – хероин, и процентното наличие на деен съставен елемент (диацетилморфин). Общото количество на предмета на закононарушението е 14 621,78 грама, чиято стойност възлиза на 950 415,70 лв.. Предстои делото да продължи в съда, оповестиха от Апелативна прокуратура - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР