Окръжен съд в Русе даде ход на разпоредителното заседание по

...
Окръжен съд в Русе даде ход на разпоредителното заседание по
Коментари Харесай

Делото за убийството на аптекарката от Русе е отложено за разпит на свидетели и вещи лица

Окръжен съд в Русе даде ход на разпоредителното съвещание по делото за убийството на аптекаркатаЕриПехливаняни го отсрочи за 27 февруари за разпит на очевидци и движимости лица.

След снемане самоличността на подсъдимите, съдът одобри за взаимно разглеждане цивилен иск от сестрата на убитата жена за сумата от 100 000 лева, както и от брачна половинка и сина й за по 250 000 лева неимуществени вреди. За доказване на породените им страдания, душевни болки и премеждия, потърпевшите лица помолиха да бъдат разпитани трима очевидци. Близките на жертватаса решили сумата, която съда им присъди, са бъде дарена за благотворителна цел.

Петчленният състав на Окръжен съд - Русе почете направените от страните претенции: позволи посочените от противниците очевидци, утвърди изразеното от подсъдимите единодушие да не бъдат разпитвани 8 лица и дефинира да бъдат призовани за идващото правосъдно съвещание всички движимости лица, двамата очевидци на обвиняването, както и тези на потърпевшите.

На подсъдимата пейка са изправенидвама мъже от Русе -Гарабед Веринян и Михаил Михов. Те са обвиненив похищение, обир и съзнателно ликвидиране на Ери Пехливанян.Престъплениетое осъществено на11 януари2022 година.56-годишнатарусенкае била следенаблизо месец от своите похитители, коитознаели, четяноси огромни суми пари всебе си, сочо обвиняването. Единият от обвиняемитепричакалжената до автомобила й като се е показал за служител на реда. Отмъкнал със сила20 000 лева, поставилйбелезниции я вкарал в кола, с която жертвата била отведена до нейния дом. Там мъжете отмъкнали още45 000 лева.Русенката е била убита няколко часа по-късно, настояват проверяващите.

В хода на досъдебното произвеждане сабилиразпитани 10 очевидци,извършени25 експертизи и изисканимножество информации.

По искане на Окръжна прокуратура – Русе са наложени обезпечителни ограничения на цялото имущество на двамата обвинени – запор на леки коли, запор на банкови сметки и забрана на недвижими парцели. Това е обвързвано с обвиняването за обир на сумата от 65 000 лв., където в закона е планувано и наказване конфискация на имуществото.

По обвиняването за съзнателно ликвидиране, което е най-тежкото от трите закононарушения от обвинителния акт, законът планува отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Делото ще се гледа от уголемен тричленен правосъден съставна 27 февруари.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР