Окръжен съд – София изцяло е уважил иск на КПКОНПИ

...
Окръжен съд – София изцяло е уважил иск на КПКОНПИ
Коментари Харесай

Конфискуваха имоти на Янко Попов - Туцо от Килърите

Окръжен съд – София напълно е почел иск на КПКОНПИ против Янко Попов и обвързвано с него лице на стойност 647 179,23 лева, оповестиха от антикорупционната комисия.

Отнема се сума от продажба на жилищна постройка в гр. Самоков, лек автомобил „ Мерцедес “, товарен автомобил „ Ифа “, суми по банкови сметки, паричната равноценност на дружествени дялове.

Проверката против Попов е почнала след привличането му като обвинен от прокуратурата за присъединяване във въоръжена проведена незаконна група за умишлени убийства и причиняване на междинни и тежки телесни повреди и палежи. Софийският областен съд приема, че е потвърдена неналичието на законни приходи за добито имущество в интервала на инспекцията. Решението на съда не е дефинитивно.

С Решение на Окръжен съд – Русе се лишава имущество в размер на 3 901 017 лева от Владимир Ганев и свързани с него сдружения.

Проверката против Ганев е почнала след привличането му като обвинен за данъчни закононарушения - комерсиалните му компании нямат доходи, нито подадени годишни данъчни доклади, само че все пак са правили покупко-продажби с моторни транспортни средства.

За 10-годишния проверяван от Комисията интервал Ганев също няма законни източници на приходи.

Самият той е показал пред съда, че всички коли са на румънски жители и той не е предоставял пари за покупката им, за такси, застраховки и други Автомобилите са били прехвърляни на български жители или компании. За посредническата си активност, Ганев е получавал по 10 лева на автомобил.

В хода на правосъдното произвеждане е открито, че компаниите, следени от Ганев, не са разполагали със лични средства за придобиването на колите, нито даже са имали банкови сметки.

От съдебно-икономическите експертизи е потвърдено, че претенцията на КПКОНПИ за лишаване на нелегално добито имущество е основателна.

В изгода на страната се лишават налични коли, паричната равноценност на 383 МПС и пазарната стойност на дружествени дялове. Ганев е наказан да заплати и всички правосъдни разходи по делото. Решението на Оценка за съвместимост – Русе е влезнало в действие, публикуван е и изпълнителен лист.

Искове на КПКОНПИ са почетени от съдилища в страната и в интерес на страната се лишава нелегално добито имущество на обща стойност от 4 548 196, 23 лева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР