Окръжен съд-Разград отмени оправдателна присъда, постановена от Районен съд-Русе, на

...
Окръжен съд-Разград отмени оправдателна присъда, постановена от Районен съд-Русе, на
Коментари Харесай

Русенец влиза в затвора за половин година след закани за убийство

Окръжен съд-Разград анулира оправдателна присъда, постановена от Районен съд-Русе, на обвиняем за отправени закани за ликвидиране на двама души през месец ноември 2018 година пред денонощен магазин в Русе

След наново връщане от Върховен касационен съд, през днешния ден въззивният съд анулира напълно присъдата на първоинстанционния съд, с която Бисер М. е приет за невиновен и оневинен по повдигнатите му обвинявания. С въззивната присъда, постановена с изключително мнение на един от магистратите, подсъдимият е приет за отговорен в това, че на 01.11.2018 година в Русе се заканил с ликвидиране на двама мъже от Цар Калоян, и това заканване би могло да възбуди у тях състоятелен боязън за реализирането му, като му наложи наказване „ отнемане от независимост “ в размер на шест месеца, което да изтърпи при първичен непоколебим режим.

Отделно от това наказване, съдът постанови подсъдимият Бисер М. да изтърпи и неизтърпяната част от наказването, наложено му по частно наказателно дело от 2017 година на Районен съд-Русе в размер на една година, един месец и осемнадесет дни „ отнемане от независимост “, за което е бил условно предварително освободен от изтърпяване, и в изпитателния период на което е направил действието по актуалната присъда.

Той ще би трябвало да заплати и направените разходи по правосъдното и досъдебното производства, както и деловодни разходи за адвокатски хонорари на частните обвинители.

Присъдата предстои на обжалване и протестиране пред Върховния касационен съд в 15-дневен период от през днешния ден.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР