Окръжен съд Пловдив върна на прокуратурата делото срещу бившия кмет

...
Окръжен съд Пловдив върна на прокуратурата делото срещу бившия кмет
Коментари Харесай

Прокуратурата се дъни в дело за подкуп срещу екскмет

Окръжен съд Пловдив върна на прокуратурата делото против някогашния кмет на регион „ Северен “ Ральо Ралев и двамата му съучастници – Даниела Вълова и Иван Делевски, с които е упрекнат за приемане на рушвет от 60 бона.

Припомняме, че казусът е от средата на 2019 година, когато Ралев беше зрелищно задържан и престоя близо 3 месеца в Националната следствена работа.

Магистратите се стимулират с позволени неясноти, които би трябвало да бъдат отстранени.

Не е изяснена ролята на тримата обвинените в схемата, както и дали рушветът е желан от строителния бизнесмен за одобрение на абстрактен план или за позволение на градеж.

Самият Ралев изиска делото да бъде отсрочено, тъй като не участва един от тримата му юристи – Илиян Василев, който бил нередовно свикан.

Съдът обаче реши, че наличието на другите двама негови бранители Сузана Алекова и Христо Ботев е задоволително.

Припомням, че  Ралев получи обвиняване за търговия с въздействие четири години откакто беше задържан

То е за това, че от края на декември 2018 година в продължение на шест месеца, до май идната година, в съучастничество със свои чиновници, е разигравал предприемач, който желал да строи кооперация в региона.

В последна сметка  Ралев бил изискал и взел рушвет от 60 000 лв., с цел да упражни въздействие върху основният проектант на региона въпросния план да бъде утвърден.

С обвивения са и тогавашната началничка на отдел в кметството Даниела Вълова, която прецизирала размера на претенции рушвет, и предприемачът от Карлово Иван Делевски, който е посредничил за приемането му.

Аферата се разплете след сигнал на изнудвания бизнесмен Здравко Ангелов, който го препрати и до тогавашния министър председател Бойко Борисов.

Последва зрелищен арест на Ралев пред фитнеса, а на медиатора –  на бензиностанция сега на приемане на парите, опаковани в черна торба.

Ралев бе освободен от ареста против гаранция от 150 000 лв..

Първоначално следствието се водеше от Специализираната прокуратура, която внесе обвинителния акт против някогашния кмет през 2020 година в Специализирания углавен съд.

След закриването им делото се гледа от Окръжния съд.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР