Окръжен съд-Пловдив изцяло потвърди постановената присъда от Районен съд-Пловдив, по

...
Окръжен съд-Пловдив изцяло потвърди постановената присъда от Районен съд-Пловдив, по
Коментари Харесай

Условна присъда и глоби за двама, отглеждали кучета за боеве

Окръжен съд-Пловдив напълно удостовери постановената присъда от Районен съд-Пловдив, по обвинителен акт на Районна прокуратура-Пловдив, с която за отговорни са приети И.И., на 51 година, и К.И., на 26 година, за развъждане и трениране на животни /кучета – питбули/ за боеве, за интервала от началото на 2012 година до 29 октомври 2016 година, в гр. Пловдив – закононарушение по член 325а, алинея 1 по отношение на член 20 алинея 2 във вр. алинея 1 във вр. член 54 алинея 1 от Наказателния кодекс, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

На И.И. е наложено наказване от две години „ отнемане от независимост “ условно с четири години изпитателен период и санкция от 4 000 лв..

На К.И. е наложено наказване от една година „ отнемане от независимост “ условно с три години изпитателен период и санкция от 2 000 лв.. Кучетата са били оставени за развъждане и контрол в Общинско дружество „ Зооветеринарен комплекс “, гр. Пловдив, като те се лишават в интерес на страната и ще бъдат предадени на Българската организация по сигурност на храните към Министерството на земеделието и храните. Присъдата е влезнала в действие и не предстои на митинг и обжалване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР