Окръжен съд - Монтана взе решение за предаване на Н.

...
Окръжен съд - Монтана взе решение за предаване на Н.
Коментари Харесай

Съдът в Монтана предава на властите в Италия марокански гражданин, осъден в Рим за търговия с наркотици

Окръжен съд - Монтана взе решение за предаване на Н. Р. от Мароко на правосъдните управляващи на Република Италия за изтърпяване на присъда, постановена  от съда в Рим през  2009 година  
Делото против Н. Р. е формирано след Европейска заповед за арест, издадена на 4 ноември 2015 година  от Главна прокуратура при Апелативния съд на Рим. Шест години преди този момент – на 5 ноември 2009 година, Н. Р. е бил наказан  от Апелативния съд на Рим на 8 години „ Лишаване от независимост “ за нелегално пазаруване на наркотични субстанции за търговия с опиати  в интервала 2004 – 2005 година Присъдата е доказана на 18 април 2010 година И на двата процеса подсъдимият Н. Р. не се е явил и е бил защитаван от публичен бранител. 
През ноември 2015 година прокуратурата при Апелативен съд – Рим е издала Европейска заповед за арест на Н. Р. за задържане и предаването му за осъществяване на наложеното му наказване „ Лишаване от независимост “, като оставащия му за изтърпяване период е 6 години, 10 месеца и 29 дни. На 12 август 2023 година търсеният Н. Р. е бил арестуван от чиновници на районно управление (на МВР)  – Берковица, а на 16 август т. година Окръжен съд – Монтана му е наложил мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ до разглеждането от съда на Европейската заповед за арест. 
На 21 август Н. Р. е декларирал пред Оценка за съвместимост – Монтана непринудено единодушие за предаването му на управляващите в Италия. След приключването на избрания от закона тридневен период за вероятно отдръпване  на даденото единодушие, което не бе направено от мароканския жител, на 25 август Окръжен съд – Монтана, като взе поради всички събрани по делото доказателства и изслуша страните по делото,  реши да допусне за неотложно  предаване Н. Р. – 45 годишен, роден в Мароко, без паспорт, без адресна регистрация в България, на правосъдните управляващи на  Италия за изтърпяване на наказване „ Лишаване от независимост “. 
До фактическото предаване на Н. Р. на управляващите в Италия съдът взе на Н. Р. мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР