Окръжен съд-Монтана взе постоянна мярка „Задържане под стража“ на В.

...
Окръжен съд-Монтана взе постоянна мярка „Задържане под стража“ на В.
Коментари Харесай

Задържаха под стража убиеца на Иван от Вършец

Окръжен съд-Монтана взе непрекъсната мярка „ Задържане под стража “ на В. Б. Д., упрекнат за осъществено съзнателно ликвидиране на 52-годишния Иван от Вършец. Престъплението бе осъществено на 28 август, към 21 ч. в землището на Вършец, над кв. "Заножене ", а за него заяви BulNews.



Фермерът И. Ц. И. се прибирал към града с автомобил дружно със свои другари. В местността "Грамадата " мъжът видял В. Б. Д. /31 г./, който работел и живеел със фамилията си във плантация на същото място. И. Ц. И. спрял колата и сред двамата избухнал скандал. Според събраните до момента доказателства В. Б. Д. сграбчил дърво от двора и блъснал И. Ц. И. по главата. Мъжът умрял на място.
В. Б. Д. е арестуван и против него е формирано досъдебно произвеждане.



След 72-часово задържане Окръжна прокуратура е внесла в съда искане за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на 31-годишния мъж. След като изслуша представителя на обвиняването, обвинения и отбраната му Окръжен съд разгласи настояването на прокуратурата за основателно. Според съда от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано съмнение, че точно В. Б. Д. е причинител на закононарушението, за което е упрекнат, а то е тежко и законът планува за него от 10 до 20 години „ Лишаване от независимост “. Налице е и висока социална заплаха както на закононарушението, по този начин и на обвинения за него. Съществува действителна заплаха В. Б. Д., който е осъждан 12 пъти до момента за закононарушения от общ темперамент, да се укрие и да извърши друго закононарушение, обявиха магистратите и постановиха на В. Б. Д. най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.
Определението на съда може да се апелира в 3-дневен период пред Апелативен съд-София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР