Окръжен съд – Монтана прие за изпълнение присъда на съда

...
Окръжен съд – Монтана прие за изпълнение присъда на съда
Коментари Харесай

2 г. затвор за българин, осъден в Румъния за контрабанда на цигари

Окръжен съд – Монтана одобри за осъществяване присъда на съда в град Калафат – Румъния, издадена против български жител, упрекнат в контрабанда на цигари.

Според документите по делото на 12 декември 2016 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Калафат чиновници на румънската Регионална митническа дирекция – Крайова при инспекция на микробус Форд Транзит, ръководен от българския жител Е. В. Д., разкрили 20 520 броя цигари без бандерол от марките Mont blue, Mondo, Marble и Palace Slims, укрити на разнообразни места в буса. Срещу българския жител е било формирано дело за контрабанда, нанесла вреди на румънската страна в размер на 10 999 леи. С присъда от 2021 година на съда в Калафат Е. В. Д. е бил наказан на 2 години „ отнемане от независимост “ дейно и присъдата е одобрена от Апелативен съд – Крайова.

През януари 2022 година в Окръжна прокуратура – Монтана е постъпила Европейска заповед за арест /ЕЗА/ за предаването на Е. В. Д. от Лом по отношение на постановената и влезнала в действие присъда против него в Румъния. В свое съвещание през месец март 2022 година Окръжен съд – Монтана е отказал предаването на наказания на румънските управляващи предвид на събитието, че той е български жител, живее непрекъснато в България и е изявил предпочитание да изтърпи наказването си у нас. До решаването на въпросите, свързани с осъществяването на присъдата, Окръжен съд – Монтана е наложил на Е. В. Д. мярка за неотклонение „ Домашен арест “. След приемането на всички нужни документи по делото от Румъния Окръжен съд – Монтанаи одобри за осъществяване присъда от 2 години „ Лишаване от независимост “ на Е. В. Д. /49 г./ и дефинира наказването да бъде изтърпяно при първичен „ общ режим “.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР