Окръжен съд – Монтана наложи наказание 1 година „Лишаване от

...
Окръжен съд – Монтана наложи наказание 1 година „Лишаване от
Коментари Харесай

Съдът в Монтана наказа условно жена, предложила подкуп на полицай в Лом

Окръжен съд – Монтана наложи наказване 1 година „ Лишаване от независимост “ условно на жителка на град Видин, дала рушвет на полицейски чиновник, с цел да извърши непозволени дейности, оповестиха от обвиняването.
На 30 януари 2019 година в постройката на Районно полицейско ръководство – Лом 60-годишната Е. Р. К. дала банкнота от 50 евро на старши проверяващ служител на реда Б. З., с цел да върне на внука й И. О. Е. лек автомобил БМВ 316, който преди време бил конфискуван като материално доказателство по досъдебно произвеждане. Въпреки отхвърли на служителката на Министерство на вътрешните работи да одобри парите, старата жена показала непримиримост и оставила банкнотата на бюрото на проверяващата с думите „ Да се почерпи и да върне колата! “. По случая било формирано досъдебно произвеждане и Е. Р. К. била предадена на съд. Пред съда подсъдимата се призна за отговорна като призна всички обстоятелства и условия в обвинителния акт и отхвърли да се събират други доказателства в правосъдната фаза. Съдът утвърди настояването на подсъдимата делото да бъде гледано в изискванията на кратко правосъдно разследване. Според Наказателно-процесуалния кодекс следователно, в случай че бъде постановена неоправдателна присъда, съдът наложително понижава наказването, което е наложил, с 1/3. След скрито заседание Окръжен съд реши Е.Р. К. – българка, с главно обучение, неосъждана, да бъде осъдена с 1 година „ Лишаване от независимост “, отсрочени с 3 години изпитателен период и 100 лв. „ Глоба “.
Подсъдимата би трябвало да заплати и 204.10 лв. – разходи по досъдебното произвеждане по сметка на ОД на Министерство на вътрешните работи – Монтана.
Решението на съда може да бъде обжалвано или протестирано в 15-дневен период през Апелативен съд – София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР