Окръжен съд - Кюстендил, съвместно с Районен съд - Кюстендил

...
Окръжен съд - Кюстендил, съвместно с Районен съд - Кюстендил
Коментари Харесай

Окръжен и Районен съд Кюстендил проведоха обучение за връчването на призовки на кметовете от Община Кюстендил

Окръжен съд - Кюстендил, взаимно с Районен съд - Кюстендил организира образование за кметове и кметски наместници от обитаемоте места в община Кюстендил. Лектори бяха заместник-председателят на Окръжен съд - Кюстендил, арбитър Мирослав Начев и арбитър Андрей Радев от Районен съд - Кюстендил. Те образоваха присъстващите в заседателната зала на общината, по какъв начин се връчват призовки и правосъдни бумаги по Наказателно-процесуалния и Гражданско-процесуалния кодекс. Кметовете бяха осведомени, образно посредством презентация, с мостри на призовки и известия по наказателни и по цивилен каузи, както и с другите хипотези при оформянето им.

Съгласно наредбите на процесуалните закони, кметовете и кметските наместници в селата връчват призовки и известия на лица с местопребиваване в обитаемото място.

Целта на самодейността на Окръжен съд – Кюстендил бе да се дискутират проблеми при връчване на правосъдни призовки и известия, както и да се срещнат присъстващите с особените условия на Закона за оформяне и навреме връщане на документите.

Всеки кмет и кметски наместник получи комплект с обучителни материали, със съответните текстове от Наказателно-процесуален кодекс и Граждански процесуален кодекс, и на практика правила за връчване на бумаги, известия и призовки.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР