Окръжен съд-Кюстендил потвърди определение на Районния съд, с което е

...
Окръжен съд-Кюстендил потвърди определение на Районния съд, с което е
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста кюстендилеца, ранил двама полицаи след гонка

Окръжен съд-Кюстендил удостовери определение на Районния съд, с което е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ , във връзка с 41-годишния кюстендилец , оповестиха от съда.

Мъжът е притеглен от Районна прокуратура–Кюстендил като обвинен за шест закононарушения . На 2 септември, на пътя сред селата Нов чифлик и Багренци, община Кюстендил, нарушавайки разпоредбите за придвижване е предизвикал пътнотранспортно произшествие, сред управлявания от него лек автомобил и полицейски автомобил, като по несъобразителност е предизвикал междинни телесни повреди на двама полицейски чиновници .

Той е обвинен и за това, че е пречил на органи на властта – автоконтрольори от ОДМВР– Благоевград и Кюстендил, да изпълнят отговорностите си по попречване , секване и откриване на закононарушения, и по запазване на публичния ред. Повдигнато му е обвиняване и за закана за ликвидиране към длъжностно лице, както и за осъществяване на непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като действието се отличава с изключителна смелост и цинизъм.

Преследването на обвинения е почнало още от Банско, което е видно от разпитите на полицейските чиновници до мястото на окончателното и наложително прекъсване на управлявания от обвинения автомобил в с. Багренци. Многократно на мъжа са подавани сигнали за прекъсване от разнообразни полицейски патрули, на територията на разнообразни обитаеми места, споделиха по-рано от съда.

Независимо от обстоятелството, че обвиненият има непрекъснат адрес в Кюстендил, същият е декларирал в предходното съвещание пред Районния съд, че желанието му е да напусне България и да замине за Русия . Материалите по делото са изпратени по подготвеност на Окръжна прокуратура–Кюстендил.

Според съда е налице както обосновано съмнение за авторство на действията, по този начин и безусловно действителна заплаха от осъществяване на друго закононарушение , поради цялостното държание на обвинения, се показва в претекстовете на Окръжен съд-Кюстендил. Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР