Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова

...
Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова
Коментари Харесай

ОС– Кюстендил даде ход на дело за документна измама за над 690 хил. лв., със 199 пострадали

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на арбитър Йоланда Цекова даде ход на правосъдното разследване по дело за документна машинация. Разпитани бяха първите 7 очевидци, които по лист са над 150. Окръжен съд продължава с разпита на очевидци, призовани за нови 4 дати: 22 юни, 24 юни, 27 юни и 28 юни.

Делото продължава по общия ред, с 4- ма подсъдими, за трима от тях - с обвинявания за машинация в огромни размери / член 212, ал.4 /, а за един – с обвиняване за документна машинация в изключително огромни размери / член 212, ал.5 /, за което законът планува „ отнемане от независимост “ за период от 10- 20 години.

Обвинението е, че в интервала от февруари до юни 2006 година, посредством потребление на неистинен публични и частни документи, в офис на финансова къща, с клон в град Кюстендил са получили без правно съображение парични суми в размер на: за подсъдимия Р. Х. - 351762 лева, за подсъдимите З. У и И. У – 338129 лева и за подсъдимия И. Л. – 2480 лева

В обвинителния акт се показва, че посредством потребление на неистинен пълномощни от потърпевшите лица, имащи право на компенсации от процеса на приватизация, подсъдимите са получили без правно съображение непознато движимо имущество – посочените парични суми.

Списъкът на потърпевшите включва 199 лица от територията на цялата страна.



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР