Окръжен съд - Бургас осъди британец на 17 години затвор

...
Окръжен съд - Бургас осъди британец на 17 години затвор
Коментари Харесай

17 години затвор и 50 бона обезщетение за британец, убил приятелката си

Окръжен съд - Бургас осъди британец на 17 години затвор за убийството на приятелката си в с. Терзийско. Той би трябвало да заплати обезщетение в размер на 50 хиляди лева на Р. Б., сестра на потърпевшата, за породените й неимуществени вреди. Съдът приведе в осъществяване и наказване " Лишаване от независимост " за период от 5 месеца, наложено на Кенет С. по дело на Районен съд - Карнобат, за причиняване на междинна телесна щета на К. Д.

Той е приет за отговорен по тази причина, че на 22 юни 2021 година към 01.00ч., в къща в с. Терзийско, в изискванията на домашно принуждение, наръгал в корема своята другарка К. Д . с която живее.

Според прокурора, всички доказателства демонстрират, че Кенет С. е целял гибелта на потърпевшата. Убийството е осъществено и в изискванията на рисков рецидив . По неоспорим метод е открито, че по време на взаимното си общуване Кенет С. и потърпевшата постоянно са употребявали алкохол, възниквали са голям брой кавги посред им и принуждение. Деянието е осъществено в изпитателния период на предишно наказание на подсъдимия, за причиняване на междинна телесна щета на К. Д. Прокуратурата пледира за наказване затвор за 20 години. Повереникът на конституираната като цивилен просител и частен обвинител Р. Б., сестра на потърпевшата, съобщи, че по безапелационен и неоспорим метод се потвърждава осъщественото от Кенет С. закононарушение.
 Откриха мъртва търсената IT специалистка
Откриха мъртва търсената IT специалистка

За удостоверение е необходим ДНК-анализ

Според отбраната по делото не се потвърждава съществуването на предумисъл за осъществяване на действието с " особена свирепост ". В правосъдните пледоарии юристът на Кенет С. съобщи, че многочислените удари не всеки път квалифицират причинителя като нечовечен човек. Защитата пледира за наказване " Лишаване от независимост " в размер на 10 години.

В своята последна дума подсъдимият декларирал пред правосъдния състав, че е печален и сломен от това, което е сторил и помолил съда за съчувствие и правдивост. Присъдата на Окръжен съд - Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен период.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР