Окръжен съд Благоевград ще гледа тази седмица дело за екстрадиция

...
Окръжен съд Благоевград ще гледа тази седмица дело за екстрадиция
Коментари Харесай

Американците търсят опасен хакер, арестуван в Банско! Руснакът ударил сайта на държавния департамент в САЩ и още 900 ай пи адреса в Европа 

Окръжен съд Благоевград ще гледа тази седмица дело за екстрадиция на рисков съветски хакер, задържан в Банско. 35-годишният мъж бе търсен от Интерпол по искане на ФБР. Преди няколко месеца той бе открит в една от компютърните зали на Банско, която употребил като офис за Ко уоркинг спейс в Банско. /Коуъркинг e eволюция на взаимната работа, която разрешава освен да споделяте едно и също работно място, само че и да бъдете част от общественост на експерти с разнообразни качества, ползи и мрежa от контакти/.

Мъжът се подвизавал из цяла Европа с разнообразни самоличности. Престъпникът е издирван от над 10 страни по искане на правосъдното министерство на Съединените щати.

Руснакът е търсен от ФБР, защото заразявал компютри с IP адреси в Калифорния. Копирал персоналните данни на ползвателите им, в това число и данни на банкови карти и по-късно ги продавал в " даркнет " пространството. Руският киберпират блокирал уеб страницата на държавния департамент на Съединени американски щати и още над 900 айпи адреса в Америка и Европа. В Банско се открил три дни преди да бъде открит и задържан. Настанил се в прочут безценен локален хотел, само че работил от компютърна зала, която пригодил за офис.
П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР