Окръжен съд – Враца днес наложи ефективно наказание от три

...
Окръжен съд – Враца днес наложи ефективно наказание от три
Коментари Харесай

Окръжен съд Враца наложи ефективно наказание на мъж, предизвикал катастрофа със загинал

Окръжен съд – Враца през днешния ден наложи дейно наказване от три години и шест месеца „ отнемане от независимост “ на подсъдимия Н. Б., което да изтърпи при първичен „ общ режим “. Той бе приет за отговорен в това, че на 14.02.2020 година, към 06.20 часа, на път II-13, км. 56+500, в сектора сред гр. Бяла Слатина и с. Борован, при ръководство на лек автомобил „ Ленд Ровер Фрилендър “ и в нарушаване на ЗДвП, като не е употребявал най-дясната свободна лента и е трансформирал придвижването си върху пътното платно с две ленти, навлязъл е от полагащата му се лента в лентата за насрещно придвижване и по несъобразителност е предизвикал пътно-транспортно произшествие, вследствие на което е настъпила гибелта на Г. М. (на 67 г.). Деянието е осъществено след приложимост на наркотични субстанции — амфетамин и метамфетамин, и подсъдимият е управлявал лекия автомобил без да има нужната дееспособност.

Делото мина в едно съвещание, като по искане на подсъдимия и неговата отбрана то се организира по реда на съкратеното правосъдно разследване – глава 27, член 371 т. 2 от Наказателно-процесуален кодекс. Н. Б. призна напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тях. При този ред на разглеждане на делото, законът задължава съда да понижи наложеното наказване с една трета. Наложеното наказване на подсъдимия след редукцията е три години и шест месеца „ отнемане от независимост “, които Н. Б. ще би трябвало да изтърпи при първичен „ общ режим “. Мотивите към присъдата ще бъдат направени в законоустановения период.

Присъдата на Окръжен съд – Враца не е дефинитивна, а предстои на обжалване и протестиране в 15-дневен период пред Апелативен съд – София.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР