Окръжен съд – Варна призна за виновен 42-годишния Иван Д.,

...
Окръжен съд – Варна призна за виновен 42-годишния Иван Д.,
Коментари Харесай

Ето наказанието за убийството на 16-годишното момче в Игнатиево! Да караш цял живот без книжка и да имаш 11 присъди!

Окръжен съд – Варна призна за отговорен 42-годишния Иван Д., за това че на 5.07.2018г. като недееспособен лидер, предизвикал транспортно произшествие в Игнатиево, в резултат на което умира 16-годишно момче.

Пред съда подсъдимият призна напълно обстоятелствата и събитията изложени в обвинителния акт и отхвърли да се събират други доказателства в правосъдната фаза. Съдът почете настояването на страните за осъществяване на кратко правосъдно разследване. В този случай, съгласно Наказателно-процесуален кодекс, при  постановяване на неоправдателна присъда, съдът наложително понижава наказването, което е наложил с 1/3.

Пред съда подсъдимият съобщи, че доста съжалява за случая и изиска по-нисък размер на наказването.

От държавното обвиняване показаха, че по делото съвсем не са налице смекчаващи виновността условия.

Варненският областен съд наложи на подсъдимия Иван Д. наказване " отнемане от независимост “ за период от 10 години, което понижи с една трета до размер 6г. и 8 месеца при общ режим на изтърпяване.

Припомняме хронологията на закононарушението. На 5 юли 2018г. след среднощ лидерът на " Рено Лагуна “ Иван Д. се движел по улиците в Игнатиево и блъска преминаващо момче. Той не спрял на местопроизшествието, а траял да се движи известно време с потърпевшия върху автомобила. Непосредствено след осъществяване на закононарушението Иван Д. изоставил ръководената от него кола и се укрил. Десет дни по-късно се предал самичък на органите на реда.

Пострадалото момче било настанено с заплаха за живота в болничното заведение " Св. Анна “ във Варна с голям брой фрактури на крака и луксация на двете рамена. В разследване на контузиите, на 16 юли детето умряло в болничното заведение.

Справката за съдимост на обвинения демонстрира, че той има 11 влезнали в действие присъди, от които 4 присъди са за ръководство МПС след приложимост на алкохол и 1 присъда за ръководство на автомобил при липса на дееспособност.

Видно от справката на Пътна полиция 42-годишния мъж е недееспособен лидер на МПС – в никакъв случай не му е било издавано удостоверение за ръководене на автомобил. Иван Д. има 19 влезнали в действие наказателни постановления за  нарушавания по Закона за придвижване по пътищата.

Присъдата на Окръжен съд – Варна предстои на обжалване или митинг  пред Апелативен съд – Варна в 15 дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР