Окръжен съд – Варна определи мярка задържане под стража“ на

...
Окръжен съд – Варна определи мярка задържане под стража“ на
Коментари Харесай

Мъж, разпространявал наркотици във Варна, остава в ареста

 Окръжен съд – Варна дефинира мярка " задържане под стража “ на 28-годишния Симеон Г., обвинен за владеене и разпространяване на високорискови наркотични субстанции.

Досъдебното произвеждане е било формирано в III районно управление (на МВР) - ОД – Министерство на вътрешните работи на 29.10.2021г., а ден по-късно в качеството на обвинен е притеглен 28-годишния Симеон. Според обвиняването, той популяризирал на различен мъж марихуана и метамфетамин. В хода на следствието е осъществен обиск, претършуване и изземване от жилището на лицето. Някои от откритите опиати са били в огромни количества – над 60 грама метамфетамин, над 21 грама марихуана, амфетамин и екстази. Открита е била и везна, по която при направената експертна информация е било открито съществуване на следи от опиати.

Спрямо Симеон Г. бе поискана най- тежката мярка за процесуална насила – " задържане под стража “, защото закононарушението е тежко – за него законът планува от 5 до 15 години затвор и санкция до 100 000 лв.. Освен това лицето е неведнъж осъждано за сходни закононарушения и това обвиняване се явява в изискванията на рисков рецидив.

Пред съда, отбраната на подсъдимия изиска по-леката мярка - " домакински арест “, като посочи че жилището на обвинения се употребява и от други лица, и неговата съпричастност към закононарушението не е потвърдена в задоволителна степен.

Според Варненския областен съд, все още са събрани задоволителен размер доказателства, от които би могло да се изведе обосновано съмнение за съпричастността на Симеон Г. към повдигнатото обвиняване. Освен първата изискуема причина, правосъдният състав реши, че са налице и останалите две – действителна заплаха лицето да се укрие, защото има данни че към този момент е направил подобен опит или да извърши закононарушение. Мнението на съда се поддържа от обстоятелството, че закононарушението е тежко и за него се планува доста наказване, както и че мъжът е притеглен като обвинен в изискванията на рисков рецидив. Поради изложените съображения, Варненският областен съд дефинира, като единствената подобаваща мярка за неотклонение по отношение на Симеон Г., най- тежката - " задържане под стража “

Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано в три дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР