Окръжен съд – Монтана взе мярка за неотклонение Подписка“на35 годишен

...
Окръжен съд – Монтана взе мярка за неотклонение Подписка“на35 годишен
Коментари Харесай

Окръжен съд – Монтана наложи мярка за неотклонение „Подписка“ на жител на Лом, превозвал 39 мигранти към Румъния

Окръжен съд – Монтана взе мярка за неотклонение „ Подписка “на35 годишен мъж от Лом, упрекнат в трафик на хора, незаконно държане на наркотични субстанции и ръководство на моторно-превозно средство след приложимост нанаркотици.

На 2 февруари 2023 година чиновници на Министерство на вътрешните работи задържали в село Аспарухово, община Медковец, товарен автомобил „ Ивеко Дейли “ с 39чужденци в него. Автомобилът е бил ръководен отБ. А. С., а осъществената инспекция с дрегер открила, че той е под въздействие на наркотичното вещество „ амфетамин “. При осъществения обиск са били открити и 0,59 гр канабис и 0,97 гр амфетамин.Шофьорът е бил арестуван, а по случая е формирано досъдебно произвеждане.

При осъществените разпити на чужденцитее станало ясно, чеБ. А. С. ги е взел с автомобила от София, с цел да ги транспорти до Румъния.

След 72 часовото задържане на лидера, прокуратурата е направила искане пред районен съд – Лом за налагане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на обвинения. На 3 февруари т. година РС- Лом е отказал налагането на мярка за неотклонение на Б. А. С., което е протестирано от прокуратурата пред Оценка за съвместимост – Монтана.

След като изслуша представителя на прокуратурата, обвинения и отбраната му и реши събраните по делото доказателства,Окръжен съд – Монтана разгласи за верен и закономерен отхвърли на районен съд –Лом да вземе мярка „ Задържане под стража “ на Б. А. С.

Според магистратите въпреки да е налице обосновано съмнение, че обвинения е направил тежко съзнателно закононарушение, за което се планува наказване „ Лишаване от независимост “ от 1 до 6 години, липсва втората изисквана от закона причина за най-тежката мярка– заплаха той да се укрие или да извърши друго закононарушение.

Б. А. С.е неосъждан, има непрекъснат адрес на който живее и няма противообществени прояви, които да го свързват с престъпния контингент. Затова Окръжен съд удостовери определението на районен съд – Лом, с което е отказано налагането на мярка „ Задържане под стража “на Б. А. С и му наложи мярка за неотклонение „ Подписка “.

Определението на съда е дефинитивно и не предстои на тъжба и митинг.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР