Окръжен съд – Кюстендилвземярказа неотклонение Задържане под стража“, по отношение

...
Окръжен съд – Кюстендилвземярказа неотклонение Задържане под стража“, по отношение
Коментари Харесай

Окръжен съд – Кюстендил взе мярка „Задържане под стража“, по отношение на обвиняем за убийство в Кюстендил

Окръжен съд – Кюстендилвземярказа неотклонение „ Задържане под стража “, по повод наР. П. / на 55 години, неосъждан/,привлеченот Окръжна прокуратуракато обвиняемзаубийство-престъпление почл. 115 от Наказателен кодекс, за това, че на 30.05.2023 година съзнателно е умъртвил Н. С. на 29 години.При това работно обвиняване, законът планува наказване отнемане от независимост за период от 10 - 20 годинисе показва в настояването за взимане на най- тежката мярка за неотклонение от Окръжна прокуратура.

Защитата изиска назначението на съдебно- психиатрична експертиза, от която да стане ясно далиобвиняемияима валидност да взе участие в процеса. Съдът откри това искане за безпричинно, поради неналичието на данни за психологично заболяване.

Съдът счете, че на тозираненетап от разследванетоса събрани доказателства иможе да бъде направено обосновано съмнение, че привлеченият като обвиняемР. П.е съпричастен къмпрестъплението,закоетое упрекнат. То етежко съзнателно закононарушение по смисъла на Наказателен кодекс, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “ не по- малко от 10 години.Окръжен съднамира, че е налице е действителна заплаха да извърши закононарушение,като този извод се обосновава макар чистото му правосъдно минало от тежестта на закононарушението. Реална заплаха от укриване не се обосновава по делото.Има адрес, на който е открит и арестуван. По доводите на отбраната за психиатрично заболяване на обвинения, на база материалите по делото и държанието му в правосъдна зала, съдът не съзира данни за такова, по тези съображения откри за безпричинно настояването на отбраната за взимане на мярка за неотклонение „ Домашен арест “. Към момента няма данни за лекуване на психологично заболяване, се споделя още в претекстовете на съдияЙоландаЦекова.

Определението, с което във връзка с обвинения е взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража “,подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София в 3- дневен период, считано от през днешния ден.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР