Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова

...
Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова
Коментари Харесай

В ОС – Кюстендил стартира дело за организирана престъпна група с цел трафик на хора за платени сексуални услуги 

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на арбитър Йоланда Цекова даде ход на разпоредителното съвещание по дело за проведена незаконна група за трафик на хора, за добиване на незаконни облаги от платени полови услуги. След закриване на Специализирания углавен съд и решение на Върховен касационен съд, делото е подсъдно на Окръжен съд – Кюстендил от 28- ми февруари 2023 година. Обвинителният акт е импортиран в Специализирания съд през 2016 година, само че оттогава до през днешния ден не бе извършено разпоредително съвещание и не е даван ход на делото. Обвинителният акт постъпва в Окръжен съд – Кюстендил на 28- ми февруари тази година.
С определение от през днешния ден, съдът приключи наказателното произвеждане по отношение на ръководителя на проведената незаконна група, съгласно обвинителния акт. М. Е., роден през 1969 година е умрял през 2021 година. Съдът, под председателството на арбитър Цекова, в състав с двама правосъдни заседатели одобри, че обвинителния акт е явен и понятен за останалите четирима обвинени, като остави без почитание настояванията на отбраната за връщане на делото в прокуратурата. Това определение предстои на обжалване пред Апелативен съд – София, в 7- дневен период.
Като обвинени са привлечени: А. Б., на 45 години, албански жител, осъждан в Република Гърция; Г. Р., на 63 година, неосъждан; К. Ч., на 58 година, неосъждан и А. К., на 42 година, българска гражданка, неосъждана. Последните трима са от гр. Кюстендил. Срещу тях е повдигнато обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група на повече от 3 лица, за да правят в съгласие в страната закононарушения – трафик на хора, ръководена от умрелия М. Е., като групата е основана с користна цел – да се извличат незаконно облаги от платени полови услуги. Част от девойките са били малолетни, като всички са давали единодушието си за присъединяване в платени полови услуги.
Делото продължава по общия ред в Окръжен съд – Кюстендил, на 03. 10. 2023 година, за която дата ще бъдат призовани очевидците и вещото лице, съгласно обвинителния акт.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР