Окръжен съд – Кюстендил определи мярка за неотклонение Задържане под

...
Окръжен съд – Кюстендил определи мярка за неотклонение Задържане под
Коментари Харесай

Оставиха в ареста кюстендилец издирван за измама от Германия

Окръжен съд – Кюстендил дефинира мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, във връзка с кюстендилския жител И. Г., за който има издадена Европейска заповед за арест от Районен съд – Мюнхен, Германия.

Определението предстои обжалване пред САС в 3-дневен период.

Жителят на Община Кюстендил  се търси за 2 закононарушения: присъединяване в проведена незаконна група и машинация, в това число такава, която визира финансовите ползи на Европейските общности, с оптимален период на наказването до 15 години. Описаните действия съставляват закононарушения и по българския Наказателен кодекс, наказуеми с отнемане от независимост.

И. Г. е разгласен за интернационално търсене от немските управляващи въз основа на европейска заповед за арест, издадена на 13.01.2023 година от Главен прокурор в качеството на европейски делегиран прокурор – Европейска прокуратура- Център Мюнхен.

Съдът намира настояването на Окръжна прокуратура – Кюстендил за взимане на краткотрайна мярка „ задържане под стража ” по отношение на И. Г. за основателно, защото са налице всички предпоставки за това, а точно: налице е ЕЗА, която дава отговор на плануваните в ЗЕЕЗА условия, налице е действителна заплаха от осъществяване на закононарушение и укриване, поради обремененото правосъдно минало на лицето, и неналичието на открити трудови и фамилни връзки в България.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР