Окръжен съд – Бургас потвърди задържането под стража на обвиняем

...
Окръжен съд – Бургас потвърди задържането под стража на обвиняем
Коментари Харесай

Оставиха в ареста задържан за притежание на 18 кг кокаин от Бургас |

Окръжен съд – Бургас удостовери задържането под стража на обвинен за притежание за разпространяване на огромно количество кокаин.

Искането на Николай Г. и неговият бранител за изменение на взетата по отношение на него мярка за неотклонение е оставена без почитание, оповестиха от съда. 

Николай Г. е притеглен като обвинен за осъществени в изискванията на цялост две тежки умишлени закононарушения за това, че на неустановени дата и място на територията на Република България, в съучастничество като съизвършители със С. Д., е придобил от неустановено по делото лице и държал от там до Граничен контролно-пропусквателен пункт - Малко Търново, на 05.09.2020 година, към 06.30 ч., 17 пакета с високорисково наркотично вещество – кокаин - с общо бруто тегло 18 221 грама за разпространяване, без съответно позволение, укрити в направен тайник в кухината на аварийна гума на лек автомобил марка и модел „ Хюндай Ай Екс ".

Наркотичното вещество е в изключително огромни размери (престъпление по член 354а, алинея 2, изр. 2-ро, предл. 4, вр. алинея 1, предл. 3 и предл. 4, вр. член 20, алинея 2 от НК). Това действие е наказуемо с „ Лишаване от независимост " от пет до петнадесет години и санкция от двадесет хиляди до 100 хиляди лв..

Николай Г. е обвинен и за това, че на въпросните дата и място, като съизвършители със С. Д., на трасе за обработка на изходящи коли от Република България към Република Турция, без съответно позволение е направил опит да придвижи през границата на страната високорисковото наркотично вещество - кокаин и действието е останало незавършено по независещи от дееца аргументи - намесата на митническите управляващи. Това закононарушение е наказуемо с „ Лишаване от независимост " от петнадесет до двадесет години и санкция от двеста хиляди до триста хиляди лв..

Оценявайки всички събрани досега в хода на следствието доказателства, Окръжен съд - Бургас счете, че може да се направи извод за продължаващо битие на основателно съмнение, че Николай Г. е зает в реализирането на закононарушенията, за които е упрекнат. „ Що се отнася до изтъкнатите от отбраната доводи за неналичието на познание в обвинения за транспортирания с автомобила опиат, то този въпрос следва да бъде решен в производството всъщност на делото " написа в претекстовете си Бургаският областен съд.

Според правосъдния състав на стадия от воденото следствие към момента не е отпаднала заплахата от осъществяване на закононарушение от страна на обвинения, ако същият е с по-лека мярка за неотклонение от „ Задържане под стража ".

Към момента продължителността на задържане на обвинения е в границите на оптималния интервал, посочен в закона. Съдебната инстанция одобри, че посочените в настояването и поддържани в правосъдно съвещание от бранителя доводи за изменение на мярката за неотклонение на Николай Г. – чистото му правосъдно минало и открит непрекъснат адрес, са били налични и все още на осъществяване на инкриминираните действия и не са оказали възпиращ резултат върху обвинения да се въздържа от твърдяното от прокурора незаконосъобразно държание.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред въззивна инстанция в тридневен период.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР