Окръжен съд – Бургас потвърди определение на Районен съд –

...
Окръжен съд – Бургас потвърди определение на Районен съд –
Коментари Харесай

Задържаха под стража спрямо двама украинци, обвиняеми за кражби

Окръжен съд – Бургас удостовери определение на Районен съд – Бургас и взетите по отношение на двамата украински жители, Денис Ш. и Руслан Д. ограничения за неотклонение „ Задържане под стража “. 

Производството бе гледано по частна въззивна тъжба от Денис Ш. и Руслан Д. и техния бранител, срещу определението на първоинстанционния съд.

Срещу двамата обвинени украински жители е повдигнато обвиняване по член 195, алинея 2, вр. алинея 1, т. 3, 4 и 5 от Наказателен кодекс, наказуемо с „ Лишаване от независимост “ от три до петнадесет години, като съдът може да постанови конфискация до една втора от имуществото на отговорния, предвид на което същото се явява тежко закононарушение по смисъла на закона.

Според въззивната инстанция, верен е извода на Бургаския областен съд, че от събраните на този стадий от следствието доказателства може да се направи обосновано съмнение в степен на възможност, че Денис Ш. и Руслан Д. са съпричастни към закононарушението, в което са упрекнати. При преценка на другите две предпоставки за вземането на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на двамата обвинени, Окръжен съд – Бургас счете, че към сегашния стадий е налице висока степен на възможност обвинените да се укрият. Този си извод съдът обосновава с тежестта на закононарушението, в което са упрекнати и заплахата да бъдат приети за отговорни и да бъдат осъдени с „ Лишаване от независимост “, както и от събитието, че те са непознати жители и съгласно показаната информация от Началник бранш „ Миграция “ – двамата обвинени нямат непрекъснат или сегашен адрес по смисъла на закона за гражданската регистрация. Що се отнася до заплахата Денис Ш. и Руслан Д. да извършат закононарушение, актуалният съд счете, че тя не е налице.

Определението на Окръжен съд – Бургас е дефинитивно.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР