Окръжен прокурор от района на Атланта получи правомощия да свика

...
Окръжен прокурор от района на Атланта получи правомощия да свика
Коментари Харесай

Гранд жури ще разглежда намесата на Тръмп в изборите в Джорджия

Окръжен прокурор от региона на Атланта получи пълномощия да свика гранд жури за своето следствие на опита на някогашния президент Доналд Тръмп да преобърне оцборните резултати в щата Джорджия.

Прокурорът на окръг Фултън Фани Уилис изиска предходната седмица да свика особено гранд жури от 2 май. Върховният съд на окръга почете настояването.

Въпреки че това жури няма правото да издава обвинителни актове, Уилис счита,че ще бъде доста потребно в следствието, тъй като ще може да издава призовки, да принуждава очевидци да приказват и да търси други данни, които е стъпка напред към възможното покачване на престъпни обвинявания.

Уилис споделя, че чака да е в положение да вземе решението дали да упрекна Тръмп още през първата половина на 2022 година. Тя писа предходната седмица, че „нейната работа е получила „информация, от която с рационална възможност следва, че администрирането от щата Джорджия на изборите през 2020 година, в това число тези за президент на Съединени американски щати, и било обект на престъпни нарушения“.

Разследването в Джорджия е единствено едно то няколкото, които се насочиха против Тръмп, откогато той напусна президентския пост. Бившият държавен глава е изправен още през гражданско следствие на прокуратурата на Ню Йорк против неговата Trump Organization и пред престъпно следствие отново против компанията и нейни чиновници от прокуратурата на Манхатън.

Разследването на Уилис стартира предходната година след разкритието за диалога на Тръмп с щатския секретар на Джорджия Брад Рафънспъргър, в който експрезидентът натиска събеседника си да ми „намери“ гласове, които да преобърнат изборите.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР