Окръжен прокурор Дичо Атанасов говори за зверското нападение на Георги

...
Окръжен прокурор Дичо Атанасов говори за зверското нападение на Георги
Коментари Харесай

Прокурор Дичо Атанасов: Георги отрича да е извършител, но има достатъчно доказателства

Окръжен прокурор Дичо Атанасов приказва за зверското нахлуване на Георги над момиче, което има 400 шева.

" Да, при извършеното следствие под надзора на районна прокуратура Стара Загора се откри, че аргументите за този безразсъден случай са най-вероятно от персонален темперамент, а точно ревнивост на причинителя по отношение на лицето, с което има връзка - потърпевшата. Той не признава, че е направил това, той отхвърля авторството. Но при делото, при извършеното следствие, са събрани задоволително доказателства, от които е изработен обоснования извод, че точно това лице е причинителя на това закононарушение ", сподели той в ефира на БТВ.

" Имало е обиск на някои от местата, на които е обитавал, само че не е редно на този стадий да разясня какво е открито, защото това би затруднило провеждането на следствието. Делото е в един деен стадий на събиране на доказателства, тъй че не е редно да разясняваме тези неща. Доказателства се събират, ще се събират още такива. Аз персонално смятам, изхождайки от дългия си професионален опит, че делото ще бъде доведено до сполучлив край. Сега той е арестуван по второто правосъдно произвеждане, защото се събраха данни, а в този момент към този момент и доказателства, че в изискванията на продължаващо закононарушение той е заплашил потърпевшата по първото дело с дейности, които биха я лишили от живота й, а точно закана за ликвидиране. Поради тази причина е формирано второто досъдебно произвеждане, по което той е арестуван за период от 72 часа от наблюдаващия прокурор. Предстои в околните няколко дни събирането на спомагателни доказателства и внасяне на искане в Районен съд Стара Загора за взимане на непрекъсната мярка задържане под стража ", разкри окръжният прокурор.

" Лицето е наказано на два пъти до момента. Единият път наказателното произвеждане е било прекъснато с наложено административно наказване санкция, тъй като законът разрешавал това.Това е първото му действие, отново е за леки телесни повреди по хулигански подбуди. Второто му действие, за което е наказан с пробация, която към този момент е изтърпял в края на месец юни тази година. Сега това му е за трети път. Обремененото му правосъдно минало въздейства на оценката на съда дали е публично рисков или не, дали е податлив да извърши друго закононарушение. В съответния случай съдът е счел, че няма до този миг потвърдена междинна телесна щета, поради това е взел такива ограничения ", съобщи още Дичо Атанасов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР