Окръг в американския щат Ню Йорк обяви извънредно положение заради

...
Окръг в американския щат Ню Йорк обяви извънредно положение заради
Коментари Харесай

Глоба от $500 или затвор при неваксинирано дете на публично място в окръг в САЩ

Окръг в американския щат Ню Йорк разгласи изключително състояние поради разпространяване на морбили . Повече от 100 души са болни от морбили, оповестяват локални медии.

Окръг Рокланд осведоми, че от 00,00 часа в сряда всеки на възраст под 18 година , който не е имунизиран, няма право да излиза на публични места , до момента в който не бъде имунизиран или до момента в който изключителното състояние не изтече след 30 дни. Обществените места са определяни от локалните управляващи като " всяко място, където хората се събират по цивилен и обществени аргументи ", такива като извършване на покупки, учебно заведение и заведения за хранене. Места за игра като детски площадки не са включени.
 Германия обмисля наложително имунизиране против морбили
Германия обмисля наложително имунизиране против морбили

През 2017 година Германия записва 1000 случая на морбили

Полицията няма да пита хората дали са имунизирани, само че в случай че се откри, че родителите са нарушили разпоредбите, те могат да получат до 6 месеца затвор или санкция от 500 $.

Тези, които не могат да се имунизират заради доказани медицински аргументи, ще бъдат изключени от разпоредбите. Властите са обезпечили безвъзмездна имунизация през цялата седмица.

Здравните управляващи потвърдиха 153 случая на морбили в окръга.

От октомври досега в щата Ню Йорк са регистрирани 275 случая на морбили. Повечето случаи са измежду деца на ортодоксални евреи. Много от тях посещават религиозни учебни заведения, където под 95% от децата са имунизирани . Общо 72% от децата в окръга са имунизирани.
 Щамът на морбили - импорт от Италия, Германия или Гърция
Щамът на морбили - импорт от Италия, Германия или Гърция

51 от заболелите у нас не са ваксинирани

Здравните управляващи твърдят, че имунизацията против морбили е ефикасна на 97%.

Преди да стартира програмата за имунизация през 60-те година на XX век в Съединени американски щати 4 милиона души са се разболявали на година , което е довело до хоспитализирането на 50 000 души и 500 смъртни случая на година.

През 2018 година 349 случая на морбили са доказани в 26 щата , а през 2019 година - 314 случая в 15 щата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР