Окосяването на зелените площи в София е една от най-важните

...
Окосяването на зелените площи в София е една от най-важните
Коментари Харесай

Странният случай с „Мусагенския меридиан“

Окосяването на зелените площи в София е една от най-важните задания през лятото, с която са натоварени районните кметове. За страдание, някои от тях са не запомнили защо са определени. Това съобщи ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Георгиев напомни, че определените директно от жителите районни кметове имат разполагаем целево финансиране, което Столичният общински съвет им гласоподава всяка година. В случай, че някъде не се окосява, жителите би трябвало първо да се е извърнат към тях.

„ Преди няколко дни с мен се свързаха жители от регион „ Студентски “ с много извънредно недоволство. Те живеят в кв. „ Мусагеница “ и към този момент се майтапят, че кметът е надградил географската просвета като е разкрил „ Мусагенския меридиан “ - мислената линия, до която управникът на региона Петко Горанов („ Демократична България “) отговарял за косенето на зелените площи “, съобщи Георгиев.

Гражданите се оплакват, че по разпореждане на Горанов за поредна година се коси междублоковото пространство в съседство, само че не и пред самия блок 103. Това се вижда доста ясно и от фотосите, които са дали. Обяснението на районния кмет било, че това трябвало те да го окосят, а не районната администрация.

„ Да, но не! В закона такова предписание няма и хората с съображение са ядосани. Затова се наложи по моя молба да се намеси заместник-кметът на Столичната община по екология Десислава Билева. Тя изпрати екип и окосиха тревата и пред блока на хората, както би трябвало да бъде “, съобщи Георгиев и добави: „ Откъде да знаех преди година и половина, като ме избраха за ръководител на съвета, че ще би трябвало да опровергавам съществуването на „ Мусагенския меридиан “. А мандатът още не е приключил, несъмнено и други сходни случки ще има... “.

Георгиев акцентира, че „ косенето на зелени площи в междублоковите пространства и почистването на детските не е дребнотемие “. Той прикани районните кметове да не не помнят какво работят и да не употребяват позицията си за „ локални войни “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР