Окончателното решение по въпроса с евентуалното наказание на звездата на

...
Окончателното решение по въпроса с евентуалното наказание на звездата на
Коментари Харесай

Решение по казуса с Хосе Пауло Гереро ще стане ясно следващата седмица

Окончателното решение по въпроса с възможното наказване на звездата на перуанския народен тим Хосе Пауло Гереро ще стане ясно в седмицата, която стартира на 4-и декември, разгласи юристът му Педро Фида. Той приказва по въпроса пред телевизия RPP Noticias след чуването във ФИФА, на което участва Фида, Гереро и експерт по биохимия. На 4-и декември изтича и 30-дневното краткотрайно наказване на 33-годишния перуански нападател.

На 3-и ноември Световната федерация по футбол взе решение да го накаже поради позитивен допинг-тест, който е взет преди мача с Аржентина (0:0) на 6-и октомври тази година. По-късно някои медии оповестиха, че неразрешеното вещество, което е намерено в тестът му, е кокаин, само че от ФИФА отхвърлиха това. Още през цялото време футболистът на бразилския Фламенго отхвърля виновността си. Вчерашното чуване продължи към 4 часа, а отбраната на Гереро даде доказателства и показания на очевидци, които потвърждават неговата непорочност. Няколко перуански фена, които очевидно живеят в Европа, пристигнаха пред щаб-квартирата на ФИФА, с цел да окажат моралната си поддръжка.

" Истина е, че ФИФА изключи опцията моят подопечен да е употребявал кокаин. Окончателното решение ще бъде взето през идната седмица, а може би и още на 4-и декември, когато изтичат 30-те дни краткотрайно прекратяване, съобщи Педро Фида.

" Аз съм изцяло спокоен, тъй като не съм отговорен за нарушение на антидопинговите правила. Дойдох в Швейцария, с цел да потвърдя своята непорочност. Слава Богу, че имам всички проби и доказателства, които са основополагащи за моята непорочност. Вярвам, че не съм сбъркал на никое място, в този момент просто ФИФА би трябвало да удостовери това, сподели от своя страна Гереро. Хосе Паоло Гереро има 83 мача и 32 гола за националния тим на страната си, която не беше взела участие на Световно състезание от 1982-а година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР