Окончателното инвестиционно решение за разширяване на АЕЦ „Черна вода“ в

...
Окончателното инвестиционно решение за разширяване на АЕЦ „Черна вода“ в
Коментари Харесай

Решението за АЕЦ „Черна вода“ ще бъде взето през 2024 г.

Окончателното капиталово решение за разширение на АЕЦ „ Черна вода “ в Румъния се чака да бъде взето през 2024 година, а въвеждането в употреба на трети енергоблок на централата е планувано през идващите 10 години, съобщи World Nuclear News.

Това разгласи генералният шеф на румънската държавна енергийна корпорация Nuclearelectrica Космин Гита. Пред публицисти той уточни, че Nuclearelectrica ще показа предложение за пускане на плана на идващото годишно общо заседание на акционерите.

„ Нашата прогноза, съгласно Интегрирания народен енергиен и климатичен проект, е въвеждането в употреба на трети енергоблок към 2030-2031 година “, сподели Гита. На въпрос за общата стойност на плана за разширението на съществуващата АЕЦ „ Черна вода “, който включва създаване трети и четвърти енергоблок, Гита изясни, че не би желал да предвижда обществено стойности преди Общото заседание на акционерите. По думите му обаче изследването за изпълнимост на плана от 2012 година се актуализира, а предходната оценка е била за към 7 милиарда евро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР